juli 25, 2021

Wennen jullie al een beetje aan de nieuwe naam?

Door Sylvia

Kunnen jullie al een beetje wennen aan onze nieuwe naam? Iedere keer als ik iets op Insta of Facebook voorbij zie komen met Patio de la Luz moet ik twee keer kijken en denken… o ja dat zijn wij 🙂 Maar ik ben blij met de naam. We gaan nog van alles aanpassen hoor maar ja, daar dacht Niël even anders over. Hij ligt al bijna een week op bed met koorts en heftige hoofdpijn. Gelukkig gaat het vanaf vandaag wat beter.

Klussen, zieken, uitjes

Naast het klussen en ziek zijn hebben we natuurlijk nog een paar leuke uitstapjes gemaakt die ik jullie niet wil onthouden. Zo hadden we op een maandagavond en feestje bij Lucienne en Andreas in de tuin. Zij wonen in een mooie villa in Conil met een grote tuin. De uitnodiging komt enkele dagen ervoor. Maar dat het op een maandag is en de uitnodiging zo kort van te voren komt, is niet te merken. Er is veel animo voor een feestje sinds…. sint juttemis! Een gezellige BBQ met mensen uit Spanje, Duitsland en Nederland. Heerlijk gedanst tot in de late/vroege uurtjes. Dat doet een mens goed.

Sambal bai?

Op donderdag nodigen we Anne, Arco en de kinderen uit om bij ons te komen eten. Ik maak ’s middags een grote pan nassi en buiten bakken we het vlees en de eieren als de familie aan tafel aanschuift. Het is een beetje fris vanavond dus na het eten verhuizen we naar binnen. Anne is wat rillerig en laat ons de volgende dag weten dat ze op bed ligt.

Strandtaferelen

Zaterdagmiddag leggen we onze handdoeken neer op het strand bij Azurrah en Robert. Zij wonen in Medina Sidonia, een dorp verderop en kennen we via Anne. In het weekend is het al behoorlijk druk op het strand. Hele families met een kampement van tien parasols, vijf koeltassen, vele strandstoeltjes en hoop lawaai. Heerlijk spaans! Na een paar fijne uurtjes lopen we terug naar de strandtent waar onze auto geparkeerd staat. Er is live-muziek dus we besluiten nog even te genieten op het terras en de zonsondergang.

Dagje Cádiz

Maandagmiddag hebben we afgesproken met Bernadette en Alexander. We gaan aan het eind van de middag naar Cádiz, de oudste stad van Europa. Omdat het maandag is, is er veel gesloten maar eigenlijk vinden we het wel bijzonder dat we de stad beleven met alleen de lokalen bewoners. Dat is in de zomer wel wat anders. Dan loop je in file door de straatjes.

Gids met gids

We lopen de wandeling uit de gids van Anne “Wandelen in Cádiz” en komen zo in allerlei leuke wijkjes. Het e-boek is leuk geschreven met veel weetjes, tips en interactief. Ook Alexander weet ontzettend veel dus we hebben een wandelroute aanvullend met een gids in een rustige stad. Ik zeg… Ideaal!

Kleine verhuizing

Ondertussen hebben we de spullen van de slaapkamer beneden verhuisd naar de was/opslag ruimte; de ruimte waar Niël de muurtjes opgemetseld heeft voor een kast. De slaapkamer is nu aan de beurt want over twee weken komen Annick (mijn dochter) en Kirsten (een vriendin) gezellig tien dagen vakantie vieren.

Die stenen muur komt me bekend voor…

In de slaapkamer moeten de muren opnieuw gevoegd worden en zo beginnen we met de korte wand. Ondertussen heeft Niël met cement de badkamervloer geëgaliseerd en er waterdicht folie op vast gemaakt. De korte muur is gevoegd maar aan het eind van de middag is Niël total loss. Zo ken ik hem niet want hij blijft altijd maar doorgaan.

Corona of de variant Klusziek?

De volgende dag blijkt dat hij iets onder de leden heeft. Hij kruipt in bed en blijft daar voorlopig zes dagen als een dood vogeltje liggen. Ach die arme Niël, hij heeft het zwaar. Vooral die heftige hoofdpijn maakt hem gek. Maar ja, de eerste vraag is natuurlijk, is het Corona? In Nederland kan je even naar de teststraat rijden maar dat is best ver. Hier zijn ze namelijk niet.

Testen we of testen we niet!

Je kan een afspraak maken via een privé kliniek om een sneltest te laten afnemen. Dit heeft Anne ondertussen gedaan en is negatief getest. Gelukkig gaat het na zes dagen ietsje beter. Ik heb geen klachten dus we gaan er maar vanuit dat het gewoon een griepje is. Dat kan natuurlijk ook nog altijd.

Wacht woorden?

Ondertussen ben ik bezig met het me eigen-maken van de nieuwe naam op Instagram en Facebook. Ik moet van alles aanpassen. Maar pffff… ik word gek van alle wachtwoorden. Ken je dat! Zo frusterend. Dan hangt Instagram weer aan Facebook en de verschillende Instagram accounts zijn gekoppeld aan elkaar maar welke de hoofdaccount is? Gek word ik ervan. Maar… adem in, adem uit. Tussendoor even een Mindfull oefening en door.

Patio de la Luz

Er zullen de komende tijd nog wel wat veranderingen langskomen. Als jullie maar niet vergeten dat wij nu ‘Patio de la Luz’ heten. Ik breng het toch nog even onder de aandacht ‘Patio de la Luz’ 😉

Spaanse Jazz klinkt toch héél…. spaans?

Dit weekend is het Jazzweekend in Vejer. We hebben kaartjes voor de donderdag- en zaterdagavond. Donderdagavond laten we voorbij gaan want Niël is nog niet fit. Anne kan de kaartjes doorverkopen aan haar klanten. Zaterdagavond gaat het stukken beter dus schuiven we aan bij een optreden in de tuin van El Claustro. De muziek valt een beetje tegen maar de ambiance is gezellig en zo hebben we een leuke avond met Anne en Arco.

En daar gaat hij weer

Ondertussen is Niël weer aan de slag gegaan. De kamer zal misschien niet helemaal afkomen voordat Annick en Kirsten aankomen maar we doen ons best. Zo raken we iedere centimeter muur deze week aan. Vooral Niël z’n tempo ligt hoog. Hij heeft de badkamer en entree muren met cement gestuckt. De muur waar het raam inzit met kalk gestuckt en samen hebben we de originele stenen muur opnieuw gevoegd.

Dagje vrij, nou ja vrij!

Ik heb tussendoor een dagje vrij genomen om de koelkast en voorraden aan te vullen. De laatste week alle restje, vriezer-inhoud en voorraden opgemaakt. En op dat moment kwam ook de overbuurvrouw Esperanza weer met een tas vol groente uit hun groentetuin. Heerlijke aubergines, tomaten, uien, knoflook, courgette en komkommers. Wat een ‘groen vers-feestje’. Ook zijn onze pruimen rijp. Ze zijn zo groot, zoet en sappig. Helaas moet de boom er in het najaar uit omdat hij in de weg staat voor de bouw. We gaan proberen hem in een pot te plaatsen maar of hij ons dat in dank af zal nemen…

Vloertje leggen

Zaterdag gaat Niël gewoon door. De oude tegelvloer uit het huis gaat terug het huis in. We houden nou eenmaal van recyclen 🙂 Het zijn niet genoeg tegels voor de hele vloer dus de buitenrand wordt afgewerkt met estuco. De eerste rand is gelegd op het moment dat ik dit schrijf. Het ziet er nu al leuk uit. Ben zo blij met mijn handige vriendje. Gouden handjes heeft hij en daarbij ook nog een hart van goud. Wat wil een vrouw nog meer ;-). Patio del Oro (patio van het goud) had ook best een goede naam geweest.