april 22, 2022

We leven er goed van!

Door Sylvia

Laatst zei iemand tegen mij: “Jullie leven er goed van”. Je zou dit op kunnen vatten als; wat fijn, dat jullie een goed leven hebben. Echter ik hoorde een andere toon, bijna alsof we het geld over onze nieuwe balken gooien.

We zijn niet zielig

Ik moet toegeven dat wij er goed van leven. Maar we moeten wel op de kleintjes letten omdat we alles in onze toekomstige B&B investeren. Uiteindelijk gaan we daar onze boterham mee verdienen. Maar we zijn niet zielig. We leven er goed van… omdat we het samen fijn hebben, genieten van de leuke mensen om ons heen, afgelopen zomer genoten hebben van onze zomergasten en met hen alle restaurantjes in Vejer hebben ontdekt.

Eigen vakgebied

Ondertussen zijn we hard aan het werk. Niël heeft het super naar z’n zin op de bouwplaats. Iedere dag springt hij uit zijn bed en loopt met een grote glimlach rond. Hij hoort bij het bouwteam en gaat met de dag meer Spaans praten. Hij leert de bouwtermen en ik de supermarkt termen 😉 Zo hebben we ieder ons eigen vakgebied wat het Spaans betreft.

We komen een heel eind

Niël vraagt een ‘gezaagd broodje’ bij de bakker. Of ze begrijpen dat hij een gesneden brood wilt is de vraag. Een kilo rijpe schroeven, kennen ze niet bij Leroy Merlin (oftewel de Gamma). Maar gelukkig heb ik altijd mijn vriend ‘Google Translate’ bij me. En zo komen we samen een heel eind.

Mijn intentie

We leven er goed van maar het leven is niet altijd zonneschijn. Ik focus me op de positieve mensen om me heen en moet leren weg te blijven bij de negatieve mensen. Mijn intentie in het leven is: behandel je medemens zoals je zelf behandeld wilt worden. Eén ding is belangrijk voor mij: respecteer je medemens en wees aardig en lief voor elkaar. Oeps, dat zijn er meer dan één.

Loslaten?

Aangezien ik niet van conflicten hou, probeer ik deze in dit leven op te lossen. Ik kan je zeggen, dat valt niet mee. Ik doe m’n best maar een ander moet er ook voor open staan. Maar als die ander niet wil, moet ik ze dan los laten?

Zonneschijn

In Spanje voelt het leven wél als zonneschijn. We hebben het erg naar ons zin en kunnen niet wachten tot ‘Patio de la Luz’ open gaat. Ik kijk ontzettend uit naar het ontvangen van de gasten en om hun een leuke tijd te bezorgen tijdens het verblijf in onze B&B.

Dreamteam

Voor degene die ons niet volgen via Facebook of Instagram (Patiodelaluz) post ik even wat foto’s van de bouw. Wat gaat het hard! Ons dreamteam bestaat uit: Fernando, Jezus, Juan, Pablo en Mario. Zij zijn iedere dag aan het werk.

De ochtend op de bouw

Stipt acht uur lopen ze de patio binnen. Om tien uur hebben ze een half uur pauze voor het ontbijt. Enkele blijven op de patio, andere gaan naar moeder de vrouw. Met een volle buik werken ze van half elf tot twee uur met een kleine onderbreking om één uur, biertjes tijd. Bier is namelijk geen alcohol in Spanje en mag je tijdens je werk drinken. Tenminste dat vinden de Spanjaarden. Niël kan er goed aan wennen en doet vrolijk mee. Ja, hij leeft er goed van.

De middag op de bouw

De lunch wordt thuis genuttigd. De mannen wonen allemaal in Vejer dus wandelen naar huis. Klokslag drie uur is iedereen weer terug en werken ze door tot zes uur. We zijn ontzettend blij met ‘onze’ mannen. En ook met onze architect José Mari waar ik een hotline mee heb via de mail. Hij komt één keer per week kijken hoe de bouw verloopt. Meestal op zaterdag om 8.30 uur! Tja, hij heeft kleine kinderen.

Weg trap… trap weg

Op het moment van schrijven moet op de voorste kamer nog de vloer gestort worden en dan kan de laatste verdieping erop gebouwd worden. Daarna komt daar een trap omhoog zodat we dan weer door onze voordeur naar binnen kunnen. De bestaande trap is namelijk drie weken geleden gesloopt.

Mini dorp

Wanneer de verdieping opgemetseld is staat het gehele gebouw. En ik kan je zeggen het is een behóórlijk gebouw. We hebben een eigen mini dorp in onze patio gerealiseerd. De afwerking zal nog 5/6 maanden in beslag gaan nemen en dan komt voor mij de leukste klus… het inrichten. Natuurlijk ben ik al volop aan het oriënteren 🙂

Mijn droom

Ooit was mijn droom om binnenhuisarchitecte te worden. Studeren werd niet van thuis gestimuleerd: ”Ga maar werken!” was de slogan. Dus na mijn HAVO eerst enkele jaren gewerkt en daarna naar het buitenland vertrokken voor het avontuur. Een heerlijke tijd waar ik veel geleerd heb. Horeca werk, croupier op cruiseschepen in het Caribisch gebied en hostess werk voor touroperators in diverse landen. Daarna jaren gevlogen bij Martinair en KLM.

Onze Spaanse droom

Dat ik ooit in het buitenland zou willen wonen heb ik altijd geroepen. Gelukkig dat Niël een persoon is met een open mind en een creatieve geest die ook in was voor het avontuur. Hij heeft hiervoor wel tijdelijk zijn kunst aan de kant moeten zetten en zich omgeschoold tot bouwvakker 🙂 Dat kost hem weinig moeite. Hij kan werkelijk alles. Ik ben zo ontzettend blij met hem. Het Spaanse leven staat hem goed. Ik zie een lieve, blije, hardwerkende man die vol in het leven staat, het Spaanse leven.

Zuster Sylvia

Momenteel ben ik een maandje in Nederland terwijl Niël geniet van het leven en werken op de patio. Annick, m’n dochter, is geopereerd aan haar kaken en ik mag voor haar zorgen. En misschien wisten jullie dat nog niet maar ik zorg graag. Ik weet nu alles van smoothies en ander vloeibaar voedsel. Dus mochten jullie in de toekomst naar Spanje komen en een vloeibaar dieet willen…

Duidelijk

Ook weer fijn in Nederland om familie en vrienden te zien en bij te kletsen. Leuk om te merken dat velen meeleven en meelezen met ons avontuur in Spanje. Dank hiervoor. Eén ding is duidelijk over ons leven in Spanje, we leven er goed van.