september 25, 2021

Van fiets- naar bouw-blog

Door Sylvia

Op onze fiets rijden we Vejer de la Frontera in, precies een jaar geleden. We vertrekken 30 juli vanuit Bleiswijk, tentje mee en gaan. Wat een geweldig, onvergetelijk avontuur.

LOL

We beschrijven ons fietsavontuur in een blog, ieder om de beurt totdat we in Spanje zijn. Ik heb er zo’n lol in dat ik er mee doorga. Van fiets-blog naar bouw-blog.

Uniform uit, werkkleding aan

En wat is er veel gebeurd in één jaar! Een kleine terugblik; ik ga uit dienst bij KLM. Mijn blauwe uniform ruil ik in voor een bouwvakkers tenue. Samen met Niël ga ik aan de slag. Een paar maanden bikkelen, afzien en ‘landen’. In maart verhuizen we naar ons eigen fijne, kleine huisje mét vloerverwarming. Dat is best lekker na een vochtige, koude winter.

Van thuis naar huis

Eind maart rijden we terug naar Nederland, Anne gaat gezellig mee. Vijf weken vol afspraken en gezelligheid. Maar ook van afscheid… m’n leuke AudiTT verkocht, snik. Maar wel aan een collega van KLM dus hij blijft in de blauwe familie. Op de weg terug naar Spanje rijden we via Duitsland om beeld Musa af te leveren. Ze krijgt een mooi plekje bij Andy en Jana. Een cadeau van moeder Elke voor hun nieuwe huis. En wat zijn ze blij met Musa.

Voorjaar

Terug in Vejer genieten we volop van het voorjaar. Wat een bloemenpracht! De wandelschoenen maken heel wat kilometers. Ik kan iedereen aanraden om in mei naar Spanje te komen en de natuur in te gaan. Wij gaan mee 🙂

Zomer

Het voorjaar gaat over in de zomer. Ons dorp wordt levendig en we genieten volop van de gezelligheid en iedere dag zon. Maar er moet ook gewerkt worden. De beneden verdieping moet nog verbouwd worden want er komt bezoek.

Eerste boeking

Annick en Kirsten komen als eerste eind juli. Het is nog wel half logeren/kamperen in de nog niet volledig afgemaakte gastenkamer maar dat vinden ze niet erg. De maand erna komen Petra en Ruud. Zij slapen ergens anders want tja… die kamer moet nu echt eerst af.

Mijn vriend Deepl

Terwijl Niël de laatste hand legt aan de kamer beneden zit ik achter m’n laptop en heb een hotline met onze architect José en Deepl. Deepl is het broertje van Google Translate en mijn grote steun en toeverlaat in het contact met José. We mailen heel wat over en weer over de laatste aanpassingen. Deepl maakt soms grappige vertalingen maar meestal komen we er wel uit. Eind van de week hebben we alles rond… dachten we.

Een lichtpuntje

Maandag komt José weer met een nieuwe opdracht; het lichtplan. Tja best een dingetje waar komt een lamp, stopcontact of aansluitpunt. Annemarie van het bedrijf Arcos (die onze vloerverwarming levert) biedt aan dat zij er wel naar wil kijken. Zij is architecte en binnenhuis architecte van oorsprong en neemt ons plan door. Ze stelt nog wat kritische vragen, geeft tips en zo komen we tot het uiteindelijke plan.

Patio de la Luz krijgt licht

Het is stil zonder jou

Het is stil op het moment zonder José 😉 Laten we er vooral nog van genieten want we zullen een pittig jaar tegemoet gaan. Volgens Roger (man van Annemarie) moeten we overal boven op zitten. De bouwmethodes in Spanje zijn ‘bijzonder’ zullen we maar zeggen. Afwerken is niet hun sterkste kant. We gaan het zien, vooral zien!

Broer van Bob

Fernando de bouwer komt langs in de patio. We hebben best wel wat vragen. En vooral de prangende vraag… wanneer ga je beginnen met de bouw? Helaas is hij wat verlaat met zijn huidige project dus in plaats van oktober gaat het half november worden. Rekening houdend met de Spaanse tijd gaan we ervan uit dat in december ‘het feest’ gaat beginnen. Ik voel de stress enigszins toenemen want het is best een project. Adem in Adem uit, vooral mindfull blijven.

Tweede boeking

Stijn, de oudste zoon van Niël komt samen met zijn vriendin Kelly een weekje langs. Heerlijk om ze te zien en samen te genieten van het mooie weer, ons dorp en het strand. Tussendoor moet er nog wel gewerkt worden maar genoeg tijd voor elkaar.

Indien Plaats Beschikbaar

Ik vlieg samen met Stijn en Kelly naar Nederland. Tenminste… het lijkt er even op dat ik niet mee kan. Bij het instappen hoor ik dat ik samen met twee passagiers overboekt ben. Ga ik eens níet IPB-end (dat is een vliegticket met een laag tarief maar dan kan je alleen mee ‘Indien Plaats Beschik’ is) blijf ik nog bijna staan. Gelukkig mag ik, met één andere passagier mee. De ander blijft inderdaad staan. En hoe ze dat selecteren? Ik denk op leeftijd 😉

Quality Time

Tien dagen quality time met Annick. Ik spreek niet veel af en geniet van de moeder-dochter dagen. Gezellig samen eten, shoppen en netflixen. Het weer is heerijk, ik snap niet al dat geklaag in Nederland dat het altijd regent, geen regen gezien.

Creatief hoofd(boord)

Terug naar Spanje vlieg ik samen met Lucy en Bert die een paar dagen bij ons op bezoek komen. De eerste gasten in de nu afgemaakte gastenkamer. Niël heeft een super mooi hoofdboord gemaakt op maat. En dan bedoel ik ook echt op maat. Meelopend met de schuinte en de ongelijke stenen van de muur. Ik blijf me verbazen over zijn creatieve oplossingen. Hij is ook echt hierin een kunstenaar.

Van bouwval naar B&B

De komende maanden komen er aardig wat vrienden en familie langs. Met of zonder kluskleren dat maakt niet uit. Het leuke is dat ze de patio (lees bouwval) voor de verbouwing en straks na de verbouwing kunnen zien. Ze gaan het niet herkennen. Wij evenmin!

Spannend

Of dit weer zo’n bewogen jaar gaat worden… ik laat het eind volgend jaar weten. In ieder geval een spannend jaar. En dan gaan we van bouw-blog naar B&B-blog.