juli 20, 2020

Trial…succes

Door Ni- el

405 kilometer op een zadel dat voel je echt wel als je nog niet zo ervaren bent in ‘fietsen naar Spanje op de e-bike‘! Nee, niet 405 in 1 dag. Afgelopen dinsdag vertrokken en in 2 dagen 180 kilometer gereden, dagje rust bij een nicht van Syl en in 3 dagen terug 75 kilometer per dag.

Eerlijk is eerlijk… we gaan dan wel naar Spanje maar Nederland is prachtig! Op de Cube e-bike grote afstanden afleggen is meer bijzonder dan ik had gedacht. We wonen in een klein land maar de afwisseling in landschap, stijlen van huizen, humeur van mensen is groot! Best bijzonder.

KLM

Een heel goed humeur vonden we in Raalte. Even een tussenstop om een collega KLM-er van Syl op te zoeken. Een heerlijke lunch stond voor ons klaar. Fijn om mijn eigen roots terug te vinden in Overijssel. Accent en rust voelen vertrouwd. Els stuurde ons langs het kanaal naar Deventer. Fietspad kriskras tussen de bomen door – alle bomen zijn gespaard tijdens de aanleg volgens mij – erg leuk om te fietsen langs het Overijssels Kanaal. Thanks Els, voor de tip!

Rivierenroute

De heenreis hebben we al beschreven in het vorige bericht ‘Trial…and error’. Terug gaan we langs rivieren. We slapen in Otterlo op een leuke camping, Beek en Hei, op plekje nr 4. Ze houden altijd plekken over voor wandelaars en fietsers die rondtrekken… voor als je vermoeid aankomt! Geweldig! Daar wordt je toch blij van? Helemaal als je eerst nog 10 km moet fietsen omdat de camping de Hoge Veluwe vol zit.

Langs Nederrijn, Lek en Rotte

Ook de hei is prachtig, eindeloze fietspaden door de hei en bossen op de Veluwe. De Nederrijn overgestoken met het pontje bij Elst en langs de rivier gefietst tot Everdingen. Fort Everdingen is onze camping. Een kleine oase aan het water. Althans totdat drie vriendinnen te veel ‘Zwarte Krey’ hadden gedronken… een fantastisch lekker donker bier, gebrouwen op het Fort, door Brouwerij Duits & Lauret. De drie dronkevrouwen bleken tegenover ons tentje te staan… we worden oud ;-(

lang de Lek

Fris weer op!

‘T laatste stuk, weer naar huis. Inpakken is zo gebeurd, tentje op de bagagedrager, half 10 zitten we op de fiets. Gelijk er weer af voor een foto. Ja, denk aan de blog! We rijden gelijk op met ‘De Volharding 6’ een tankerschip dat er best de vaart in heeft. Syl vroeg zich af… mmmh volharding 6… en die eerste 5? Heet ze daarom ‘de Volharding’? …ik vond m leuk! 😉

Thuis

De Rotte in zicht, de Cube op standje Turbo zijn we bijna weer thuis. Vanmorgen bij het ontbijt praten we na over onze Trial. Syl was heel blij met weer in haar eigen bed… tja, is dat een goed teken? Ik… ik voel ook dat ik geen 20 meer ben…of 30…40. En dat moet naar Spanje… 3100 kilometer op de pedalen. De 30e gaan we echt vertrekken…toch?