juni 22, 2020

‘Sleepover’ test de tent!

Door Ni- el

Dit weekend onze eerste test! Test de tent en test de e-bike. De 2 x 90 kilometer fietsen. Naar Limmen op zaterdag en weer terug naar huis op zondag. We fietsen via een vriendin in Heilo. Zodat Yvette ons – in geval van nood – kan opvangen ;-).

Zaterdag ging fantastisch! Via de theetuin ‘(H)eerlijk’ in de Kwakel aan het jaagpad (echt de moeite waard om de eigengemaakte taarten te proeven) fietsen we dwars door het Amsterdamse bos, best een groot bos met mooie oude bomen. Daarna Zaandam, Assendelft naar eindelijk Limmen. Het laatste stuk was erg saai langs de grote weg. Maar onze billen staan niet toe om een alternatief te zoeken…

Hard zadel

De nieuwe zadels zijn écht hard! Pff en dat voelen we. Gelukkig is fietsen op de Cube is een feest, genoeg power om heen en weer naar onze bestemming te fietsen in ‘ECO’ stand. Niet dat we dat doen…je moet de andere standen ook uitproberen toch!?

Aangekomen in Limmen, slapen op ‘camping de Nesse’ met superdeluxe was/toilet voorzieningen. Prima plek. Voor een minitentje en twee fietsen wel wat duur maar vooruit… ’t is Nederland…en wij blijven Hollanders.

Eénpitter…toch even uitproberen

Koken op één pitje is helemaal ons ding. In no-time staat er een heerlijk maaltje vol noodzakelijke koolhydraten klaar. Spaghetti a la Niël mmm. Hoewel noodzakelijk… we hadden al uitgebreid geborreld bij Yvette.

Slapen in ons 2 persoons lichtgewicht tentje ging vanzelf. Ik viel om half tien om! Voor mijn doen best vroeg. Toch ervaren we beiden het tentje als té klein. Helemaal als we bedenken dat het de komende 2 tot 3 maanden ons thuis is. Die gaan we dus inruilen. Dat kan gelukkig ook. Service van Decathlon. Eén maatje groter graag!

Happy bottom, test de billen

Dan terug fietsen naar huis… op die pijnlijke met ‘Happy Bottom’ ingesmeerde billen. Terug via de duinen van Noordwijk. Een hele mooie tocht. Noodzakelijk mooi om de pijn te verzachten. De pont bij Velsen was een aangename onderbreking; even van het zadel af. De Rijndijk in zicht voelde als bijna weer thuis… nog maar een uurtje.

test de e-bike

Wat is een warme douche thuis dan heerlijk. Met een gloeiend hoofd van de hele dag buiten, samen op de bank. Na ‘soep met brood’ beiden met onze eigen gedachten… kunnen we dit ook 3100 kilometer lang…?