juli 4, 2021

It’s all in the name!

Door Sylvia

“Alweer een blog, dat is snel”. Maar lees deze zorgvuldig anders raken we elkaar misschien kwijt.

Het einde van Twotogo 🙁

Het moment is gekomen om onze naam Twotogo vaarwel te zeggen. Niet dat één van ons er van door gaat hoor, we blijven met z’n tweeën ‘gaan’. Als het goed is krijgen we versterking in oktober. Er zullen mannen onze patio overhoop gaan halen om aan de bouw te beginnen van onze kamers, gemeenschappelijke keuken, plons pool en sauna. Zo spannend!

Finish Twotogo

Best lastig

Dus hoogste tijd voor een naamsverandering. We hebben behoorlijk wat gebrainstormd over de naam. Gaat het een artistieke naam worden “Casa del Arte”, een mysterieuze naam “El Secreto”, een voor de handliggende naam “Patio de Vejer”? Best lastig want we willen een Spaanse naam die ook voor Nederlanders duidelijk uit te spreken en te begrijpen is.

supercalifragilisticoexpialidoso

superespectacularísimamente

superextraordinarísimo

Brainstormen, niet bepaald Mindful

Ik neem jullie even mee in onze verkorte brainstorm. We hebben een héle patio, wat op zich al bijzonder is want meestal wonen er meerdere bewoners in een patio. Patio… daar heeft iedereen wel een beeld bij. Kijk jij ook altijd even om het hoekje hoe het er in de Patio uit ziet? Het heeft iets beslotens, gemoedelijks, een fijne plek om te zijn, Dus dat willen we sowieso in de naam.

Een patio in Vejer

’t was aan de Costa del Sol, tingelingeling

Spanje heeft vele Costa’s, in het totaal 17. Bekend zijn: Costa Brava, Costa del Sol, Costa Dorado maar heb je wel eens gehoord van Costa de la Luz (de kust van het licht)? Dat is de kust waar wij wonen in Vejer de la Frontera. Het is een prachtige, ongerepte kust waar nog veel natuur is, uitgestrekte stranden en leuke kustplaatsje. Geen grote hotels en massa toerisme. Persoonlijk vind ik dit de mooiste Costa. Een ander Spanje dan dat de meeste mensen kennen.

Verlichting

We hebben deze twee samengevoegd omdat we de klank en het woord ‘la Luz’, mooi vinden. Zo ontstond onze naam “Patio de la Luz”, Patio van het licht. Je kan er alle kanten mee op. Het wordt een fijne patio waar het zonlicht, geloverd door onze Nispero boom, in de patio valt. Het wordt een plek waar niets moet en alles mag, een lichtheid. Licht is van levensbelang en we hebben er hier heel veel van, vooral zonlicht :-). De naam is een feit. Pfff wat een verlichting.

De nieuwe naam Patio de la Luz

Patio de la Luz

Dus tata… PATIO DE LA LUZ is het geworden. Wat vinden jullie ervan? Niël heeft er een logo voor gemaakt en hier zie je de toepassing op het visite kaartje. Vanaf nu dus geen Twotogo maar Patio de la Luz. Dus gooi de volgende keer niet de mail van Patio de la Luz weg!! Het is geen spam. Wij zijn het, die ‘Twotogo’ die naar Spanje zijn gefietst.

Blijf bij ons

De domeinnaam is vastgelegd en vanaf volgende week zal ons account op Instagram, Facebook en de Blog van naam veranderen. Dus knoop het in je oren: Patio de la Luz, schrijf het op: Patio de la Luz, knoop in je zakdoek: Patio de la Luz, of kom gewoon langs: Patio de la Luz. Nog één keer dan Patio de la Luz om jullie aan de naam te laten wennen zodat we elkaar niet kwijt raken want dat zou toch jammer zijn nu het grote moment van de bouw bijna gaat beginnen.

Vind je het leuk om de blog automatisch te ontvangen in je mail? Meld je dan aan via de blog. Wees gerust ik stuur er maar één a twee per maand. En als je het zat ben, kan je je altijd afmelden.