juli 31, 2020

Off we go!

Door Ni- el

We zijn vertrokken. Vamos a españa. Alle voorbereidingen zijn niet voor niets geweest. We hebben een kont van staal, de indeling van de tassen is op de gram berekend. Het humeur fantastico…

Haha, toch even wennen dat we nu echt gaan. Dochterlief heeft ons een geweldig kado meegegeven. Een superleuk armbandje met ‘twotogo’. Zo blijft ze dicht bij.  We worden door de familie uitgezwaaid na nog een laatste koffie. Fietsen staan in en opgepakt klaar op het balkon. Nu echt alles meegaat is de Cube toch iets zwaarder dan de testrit. Totaal gewicht rond de 7 kilo voor, 18-20 kilo achter. Daar moeten we het de komende maanden mee doen. 

Keuzestress

Ja, keuzestress was er echt wel. Eén jurkje? Eén hemdje. Eén lange broek… oke, dríe onderbroeken. dat is t wel zon beetje…voor Syl dan. Niel een korte broek en twee T-shirts. twéé onderbroeken… tja, hij is een man! O ja en een lekker dikke warme fleece, gekregen, gesponsord door CUBE. Hij is nog leuk ook. 

Op naar Hoeve

Eerste stop einde dag is Hoeve. We mogen op de privé camping bij Nicole en Rene. We worden in de watten gelegd door ze, heerlijk eten, lekker borrelen. ‘Je weet nooit wanneer je weer fatsoenlijk eet’ zegt Nicole. Heerlijk zo’n warm bad. Met de voeten in de koude vijver was ook lekker om even af te koelen want het was best warm.

Nieuw tentje

Na twee weer ingeleverde tenten hebben we eindelijk de goede… lekker licht en heel ruim! Inwendig vergroot a la Harry Potter met magische spreuk door ‘la bruma Syl’! Helaas was de slaapzak te klein, wel warm genoeg maar te smal voor Niel zijn brede schouders haha. Ook die hebben we weer omgeruild… de slaapzak bedoel ik. We zijn vandaag – vrijdag- langs de Decathlon Breda gefietst. We hebben ze nu allemaal gehad. Alle slaapzakken en alle Decathlon winkels. Klaar nu!

Bestolen lunch 😉

Ook het ontbijt was alsof we voorlopig niet zouden eten. Heerlijk en overvloedig. Er stond zelfs een lekker salade klaar voor de lunch onderweg. Maar waar was de salade gebleven… ik had nog niet verteld dat Rene en Nicole twee leuke zonen hebben… in de leeftijd dat je alles eet wat in de koelkast staat…en daarbuiten. Gelukkig was Bram vroeg terug van zijn vakantiebaan in de tuin… Na een telefoontje van mams kwam hij ‘zijn’ nog niet geconsumeerde salade keurig terugbrengen! Thanks Bram.

To start or not to start

We staan er klaar voor, We gaan onze tweede dag lekker op tijd op pad… uitzwaaicomitée staat klaar, starten maar… helaas! Een van de accu’s doet helemaal niets meer. Dood. Helaas komt dat heel sporadisch voor, of moet ik zeggen; gelukkig komt het heel sporadisch voor… Gelukkig zijn we nog in Nederland en laat Cubestore Vlaardingen eens te meer zien waarom je graag op een CUBE rijdt. Service in optima forma. Na een telefoontje naar Hugo van fietsenwinkel Martens in Rucphen, 5 min van ons logeeradres, is de nieuwe accu geregeld. Fijn te weten dat er zo veel leuke en gemotiveerde mensen zijn in ons land! Thanks Ronald en Hugo. Fijne eentwee.

Tilburg

Iets later vertrokken dus, het weer is Spaans – vinden we heerlijk. Vandaag een klein stukje, 30 kilometer zodat we ook nog even de rest van ons lijf kunnen bijkleuren in plaats van alleen armen en benen… toch een beetje raar gezicht zo’n fietsoutfit op je lijf gebrand. Nu staan we op een heerlijk klein campinkje ‘naast’ Tilburg. Na het zwemmen en koud afdouchen zijn we weer helemaal klaar om ons supertentje op te zetten. Raar gevoel hoor, eindelijk onderweg om voorlopig niet meer terug te komen! We komen langzaamaan in pelgrim/vakantiemodus.