juni 26, 2023

Dating site

Door Sylvia

Dating site? Waar gaat dit over? Ik zal het je vertellen. Ik heb het de laatste maanden vooral druk met mijn eigen dating site. Mijn dating site bestaat uit zo’n ongeveer 10 mannen. Soms vallen er een paar af en soms komen er een paar bij. Maar wat een werk heb ik er aan om alle contacten te onderhouden.

Wisselende contacten

Met iedere man heb ik een ander contact. Met sommige heb ik via whatsapp of via de mail contact. Andere komen ook werkelijk naar de Patio en doen hun ding. Weer andere komen ‘kadootjes’ brengen. En dan al die namen… Ignacio, José, Diego, Antonio, Pepe, Manolo, Ramon, Juan, Kiko, Pedro. Pfff en ik ben niet zo goed in namen dus geef ze bijnamen. Bijnamen zoals Timmerman Manolo, Staalman Juan, Electroman Antonio etc.

Pakketjes

Met sommige heb ik een moeilijke relatie. Ik moet ze wel 5x appen of mailen voordat ze eens een keer komen opdagen. Andere laten gewoon niets van zich horen, hoe vaak ik ook contact zoek. De man van de pakketjes komt gewoon langs en geeft mij het pakket in ruil voor mijn naam en NIE nummer (registratie nummer in Spanje). Wanneer ik niet tevreden ben met het pakket, laat ik dit weten en komt hij het trouw ophalen.

Stiekeme date?

De man van de grote pakketten belt mij als hij het niet persoonlijk kan komen brengen (de straat is namelijk nogal smal). Ik spreek dan met hem af op een parkeerplaats. Niet een stiekeme date hoor. Ik rij met onze bus naar hem toe, we praten wat en hij tilt het pakket in de bus.

Klaar mee

Maar de mannen die maar blijven roepen dat ze het druk hebben en niet komen opdagen daar ben ik ondertussen wel een beetje klaar mee. Of de mannen die van alles beloven maar het niet waarmaken. Zo heb ik Pepe gevraagd of hij de patio kan komen bekijken om een passende verzekering af te sluiten. Na intensief mailcontact komt hij met een expert langs. Nadat er weer 2 weken voorbij zijn gegaan toch maar weer even bij hem langs gaan. “Nee, ja, nee, je hoort van mij”. Na weer enkele weken komt hij met dezelfde expert langs om… wat? Geen idee. Na dit bezoek valt er een stilte die tot vandaag duurt.

Pepe eruit, Ramon erin

Dus opzoek naar een andere man die ik kan toevoegen aan mijn “dating-site”. Gelukkig heb ik Ramon gevonden die gewoon nakomt wat hij zegt. Wat een heerlijkheid. Hij komt direct langs, maakt offertes en klaar is Ramon-Kees.

Afspraak is… ?

Ik zal blij zijn wanneer mijn dating-site slinkt naar uiteindelijk nul. Wat een energie en frustratie gaat hierin zitten. Wij als nederlanders zijn meer van ‘afspraak is afspraak’ en ‘plannen’. Maar waarom wilden wij ook alweer naar Spanje verhuizen? Omdat de mentaliteit hier een stuk relaxter is? En dat is waar ik tegelijkertijd tegen aan loop. Maar goed, genoeg over ‘mijn’ mannen.

Daar is hij weer

Ook is het weer een komen en gaan van familie en vrienden. Eind april komt mijn broer Arnold weer. Dit keer niet met de auto maar met het vliegtuig en flink wat overbagage. Hij heeft gereedschap mee om zich uit te leven bij ons in de patio. De hoofdklus is de sauna. De kachel staat niet aan maar het kost behoorlijk wat bloed, zweet en tranen. De muren zijn niet recht gemetseld (what’s new). Arnold moet dus behoorlijk wat werk verzetten om het recht te krijgen. Laag na laag na laag, week na week na week, staat er een super mooie sauna. Zo blij mee.

Fietsen, timmeren en koken

Ondertussen komen ook Lucy en Bert langs. Zij zijn op wandelvakantie maar door een blessure wordt deze vakantie verandert naar een fietsvakantie. Na enkele dagen in Vejer, breng ik ze met onze fietsen in de bus naar Malaga en pik ik daarna Hanneke op van de luchthaven. Han is de vrouw van Arnold. Timmeren is niet haar ding maar daarentegen koken wel. Wat heerlijk is het om zo aan te kunnen schuiven. De keuken is nog een beetje provisorisch maar de maaltijden superior.

Dagje in- en ontspanning

Arnold en Han gaan een paar keer per week ’s morgens vroeg op pad om de kilometers af te leggen voor hun Nijmeegse vierdaagse training. Zondag moeten ze volgens hun training 25 km lopen en ik besluit mee te gaan. We gaan vroeg op pad en lopen van Vejer naar Barbate. Na 18 km aangekomen in Barbate, eerst koffie, dat hebben we wel verdiend. Ik plof op het strand neer terwijl Arnold en Han nog de overige kilometers door Barbate lopen. Niël komt even later met de bus naar ons toe. Na een heerlijke lunch op de boulevard en een voldaan gevoel rijden we terug naar Vejer.

Vias Verdes, groene wegen

Terwijl Arnold en Han vertrekken, komen Lucy en Bert na twee weken fietsen weer terug. Wat een super mooie tocht hebben ze gemaakt. Zij hebben enkele Vias Verdes gefietst. Vias verdes  zijn oude spoortrajecten waar fiets/wandelpaden van zijn gemaakt. Echt een aanrader. We gaan ze zeker ook een keer fietsen.

Kaarsjes avond

Na enkele dagen vertrekken Lucy en Bert richting Nederland en komt Annick voor twee weken naar Vejer. Ze pikt gelijk de “Noche de Velas” mee. Het oude centrum staat vol met kaarsjes deze avond. Helaas niet alleen vol met kaarsjes maar ook vol met mensen. We lopen een paar straatjes door en via Plaza España zo snel mogelijk naar de ijssalon. Te druk maar nooit te druk voor een ijsje :-).

Vejer, the place to be (online)

Annick kan online werken voor haar baas en waar kan dat beter dan in Vejer. Zo is er een maand geleden een co-working plaats geopend door Anja. Super leuke plek, kijk zelf maar La Unidad of op Instagram. Dus zoek je dé co-working bestemming voor deze winter, Vejer is ’the place to be’. Ga praten met je baas, pak je laptop en geniet van een paar heerlijke maanden hier.

Malaga, here she comes

Na twee weken werken en ontspanning is het ook voor Annick weer tijd om te vertrekken. We gaan samen de laatste dag naar Malaga om te kijken waar ze in september voor drie maanden gaat wonen en studeren. Helemaal enthousiast stapt ze het vliegtuig in. “Tot over een paar maandjes, liefie”, zo leuk dat je dan in de buurt bent.

Ignacio eruit

Nog even terug naar mijn ‘mannen’. Ignacio is één van de mannen die mijn dating-site heeft verlaten. Hij is een zeer sympathieke man die op al onze muren Perlita (een mooie toplaag) heeft aangebracht. Hij is enkele weken bij ons in de Patio geweest. Ignacio kwam soms ook een dag niet opdagen maar liet meestal wel weten wat de reden was.

José erin

José heeft de plaats ingenomen van Ignacio. Hij is bezig om de keuken, buitenbank en de douches te voorzien van een mooie afwerking. De keuken bewerkt hij met microcement en is op het moment van schrijven klaar en in gebruik. Andere materialen die hij gebruikt zijn, tadelakt voor de douches en leemstuck voor enkele muren. Klik hier om zijn werk op Instagram te bekijken.

Mijn stofvrije man

Niël die geen onderdeel uitmaakt van mijn dating-site maar sinds januari mijn man is, werkt nog steeds stevig door. Hij is nu onder andere bezig met het repareren van alle oude muren. Sommige stukken muren vallen ter plekke naar beneden. Dat betekent hele stukken opnieuw opbouwen. Na het repareren maakt hij de muren schoon. Kan je de foto herinneren van de stofbende die dat geeft? Dat is verleden tijd. Als huwelijks cadeau hebben we een bouwstofzuiger gekregen van Roger en Annemarie. En wat is Niël daar blij mee. Hij heeft nog nooit zo veel stof gezogen.

Mannen met bed

O ja, ik vergeet bijna nog te vertellen dat ik ook nog bezoek kreeg van twee Poolse mannen. Ja het moet niet gekker worden. En ze hadden zelfs bedden meegenomen. In totaal 12 bedden (6 boxsprings). Perfect voor onze kamers dus die hebben we direct opgeslagen.

Van dating site naar booking site

En niet te vergeten Diego, die spant de kroon met het laten afweten. Hij zegt nu al zes weken dat hij langs gaat komen. Maar ik geloof dat hij volgende week écht komt, denk ik. We gaan het zien. Ik kan niet wachten om mijn dating site in te ruilen voor een booking site. Ik neem aan dat de afspraken die daarop gemaakt worden wel gewoon komen opdagen.