maart 9, 2023

Just the two of us

Door Sylvia

Maart roert zijn staart. Maar bij ons in de patio is de rust wedergekeerd. Just the two of us. Nadat Arnold zes volle weken ontzettend veel werk verzet heeft, rij ik samen met hem naar Nederland. Dit keer met een lege aanhanger dus een poco más rapido. We vertrekken vrijdagochtend 5 uur en na 26 uur zijn we weer in Bleiswijk

Visites en onderlakens

Ik logeer een weekje bij Arnold en Hanneke. Ga gezellig bij m’n dochter Annick eten, op verjaardagsvisites bij m’n broer Marcel en bij m’n vriendin Jet en nog enkele waardevolle bezoekjes. Ook ga ik op pad om eenentwintig onderlakens en moltons te scoren. Dat scoren was makkelijk maar om ze in mijn koffer te proppen…

Worstelen en puzzelen

Terwijl ik met mijn onderlakens worstel in Nederland is Niël aan het puzzelen met de oude tegelvloer die we op de kop getikt hebben. Het is een alfombra (vloerkleed) zoals ze dat hier noemen maar zoals dat vaak het geval is bij oude vloeren is deze puzzel niet compleet. We missen aardig wat tegels van de rand en ook twee hoeken. Aangezien ik nog niet zo lang geleden een zeer handige man getrouwd ben, lost hij dit natuurlijk creatief op. Wat is het mooi geworden!

Spannend

Met een veel te zware koffer en trolley ga ik zaterdagochtend naar Schiphol. Gelukkig zit er een vriendelijke medewerkster van KLM aan de balie die na mijn uitleg mijn koffer zonder problemen naar het zonnige Malaga laat vliegen. En ik mag ook nog mee (wat altijd spannend blijft als je “IPB-indien plaats beschikbaar” reist)

Bedankt Albert

Bij thuiskomst zitten Albert Chapel en een vriendin Francis van hem ons op te wachten. Albert is een vriend van ons en vakman in het leer (neem een kijkje op zijn site buffalostairs.nl). Hij bekleed niet alleen trappen maar maakt fantastische, mooie dingen. Zo gaat hij drie dagen bij ons aan de gang en wat zijn we blij met het resultaat. Super bedankt Albert, je hebt zeker bijgedragen om onze patio weer een stukje mooier te maken.

Laatste loodjes/steentjes

Ondertussen heeft ons bouwteam de laatste steentjes gelegd en is Albert weer vertrokken. Alleen Juan maakt samen met Niël deze week nog de werkplaats van Niël af. Daarna zijn we samen over in onze patio, “just the two of us”. Wat een rust, vooral voor Niël want die werd door het bouwteam behoorlijk opgeslokt.

Meer mannen

Niet dat we het werk neer kunnen leggen want er is nog genoeg te doen. Andere mannen zullen onze patio komen bezoeken. Ignacio, de stukadoor komt half maart de binnen muren van een mooie pleisterlaag voorzien. Manolo, de timmerman, komt volgende week de deuren van de kamers erin hangen. Spannend! En Manolo, de schilder komt 10 april het schilderwerk buiten afmaken en de badkamers voorzien van een waterdicht stucwerk.

Grommm

En “Just the two of us” zijn momenteel erg beperkt in onze bewegingsvrijheid. Een paar grijpgrage handen hebben geprobeerd onze bus te stelen enkele weken geleden. Ruitje ingeslagen en contact gesloopt. Geluk bij een ongeluk niet gelukt om de bus daadwerkelijk mee te nemen. Tot nu toe een hoop extra werk waar ik totaal niet op zit te wachten. De bus is naar de Ford dealer gebracht in Cádiz. Ik denk dat de Garage “Manaña” heet want er gebeurt al 2 weken niets. Erg onhandig.

Engel Frank

In april komen ook Frank en Lieneke weer naar Spanje. Herinneren jullie Frank nog, de “engel” die neerstreek op onze patio (blog Keuzestress). We hebben al weer wat leuke klusjes voor hem op het lijstje staan. We hopen dat hij ons weer met net zo veel enthousiasme komt helpen als vorig jaar. Maar eigenlijk twijfel ik daar niet aan.

Gezegend

In Mei komt Arnold nogmaals drie weken helpen. Had ik het net over onze engel Frank… Arnold is er zeker ook één. Niet dat ik wil vergelijken want dat zou een ieder tekort doen. Maar we zijn zeker gezegend met alle hulp die we krijgen.

Lokale stoffige Nederlanders

Ook enkele ‘lokale Nederlanders’ zijn ons komen helpen met het schoonmaken van de gerestaureerde keukenmuur. Namelijk Arco (van reisbureau Ardanza) en Maurice (van Rocketing marketing bureau) die hier sinds november samen met Frederique is komen wonen. Het is een stoffige klus maar de muur is weer prachtig geworden. We hebben nog enkele muren te gaan dus wie zich eens lekker onder wil dompelen in stof… je bent van harte welkom.

Nieuw leven

Ondertussen komt het leven weer een beetje meer op gang in Vejer. We spotten al wat toeristen in de straten. Ook ontmoeten we steeds meer nieuwe bewoners met leuke initiatieven. En daar worden we blij van. Zo hebben we Alessia (Instagram: comiendo_tierra) ontmoet, die organische kookt. Zij heeft ook weer allerlei contacten. Wij kunnen zeker in de toekomst wat voor elkaar gaan betekenen.

Nieuwe initiatieven

Het valt mij op dat in de jaren dat we hier nu zijn er steeds meer initiatief nemers komen die iets leuks gaan ondernemen. Vejer is al populair en groeit met het jaar. Leuk… ja maar tegelijkertijd hoop ik dat het niet de charme van het dorp overspoelt.

Toerisme

Ook het bureau voor toerisme probeert Vejer steeds meer op de kaart te zetten. Zo wordt Anne (van Ardanza) uitgenodigd om een premiere avond bij te wonen van een flamenco optreden in het gerenoveerde kasteel van Vejer. En ik mag mee. Deze show zal elke vrijdag- en zaterdagavond in het kasteel te zien zijn. Je wordt tijdens het optreden mee genomen van vertrek naar vertrek. Zeker een aanrader als je Vejer komt bezoeken.

Lente

Na een toch vrij koude winter komt de lente er aan. Deze week behoorlijk wat regen maar als we de weersverwachtingen mogen geloven zal het kwik de 25 graden gaan aantikken in het weekend. Heerlijk, ik kan niet wachten. Hoogste tijd om “just the two of us” een dagje te gaan relaxen dit weekend.