juni 5, 2021

Geduld is een schone zaak

Door Sylvia

Wat zou er gebeuren als je de tijd soms sneller en soms langzamer zou kunnen laten gaan. Het wordt een zooitje 🙂 Dus geduld is de oplossing. Geduld is een schone zaak! Waar komt die uitdrukking eigenlijk vandaan. In het woordenboek wordt het gezegde als volgt uitgelegd: geduld is een schone zaak (=wie rustig afwacht wordt beloond). Tja daar gaan we dan maar vanuit. We wachten al zo’n 16 maanden op onze bouwvergunning. Dat wordt vast een grote beloning.

Stucken, dat klinkt bekend

Een nieuwe week, een nieuwe klus. Niël begint met een muur vrij maken in de Almacen (opslagruimte). Dit wordt een ruimte waarin de wasmachine en droger komen te staan. En meerdere kasten voor onder andere linnengoed, handdoeken en voorraadden. Deze muur moet gestuckt worden en zoals jullie weten heeft Niël aardig wat metertjes in z’n armen zitten. Het is weer even wennen. De temperaturen zijn een stuk hoger dus het droogt sneller en het is al weer aardig wat weken geleden dat het mes over de muur streek.

Twee weken geduld

De volgende dag laat zijn rechterarm weten dat hij niet blij is met het vooruitzicht weer te gaan stucken. Het speelt eigenlijk al wat langer dus toch maar even langs Daniël, onze amigo, masseur, osteopaat en zo. Hij constateert een behoorlijk geïrriteerde pees die toch graag twee weken rust wil hebben. Nee hè! Ja, toch wel. Het is wat het is. Maar ik heb nog wel wat bouwklusjes die wat minder de pees belasten. Wat dacht je van een website bouwen.

Bekend terrein

Ondertussen ben ik een dagje met Anne op stap. Zij heeft haar kantoorruimte opgepimpt. Leuke kleur op de muren en andere indeling. Ze mist alleen nog wat leuke decoratie zoals vloerkleed, lamp, plant, kussens en dergelijke. Dus ja, waar moet je daarvoor zijn… bij Ikea natuurlijk. Ik stel voor om met de bus te gaan zodat we geen belemmering hebben in wat ze koopt. En dat is maar goed ook want Anne gaat los!

Mindful of Stress

Andere dagen vul ik met m’n cursussen. Best druk heb ik het ermee. Iedere dag een meditatie, bewust eten, dagboekje prettige gebeurtenissen bijhouden, zitten met aandacht voor de ademhaling… je zou er bijna stress van krijgen. Daarnaast begin ik met de cursus ‘Schrijf blogs die klanten bereiken’. Veel tips die ik moet gaan toepassen om van connectie blog naar marketing blog te gaan. We gaan zien of jullie merken of er iets verandert.

Empadronamiento… Empa watte??

De derde cursus begint op vrijdag 21 mei ‘Tactvol communiceren’. ’s Morgens gaan we eerst nog even naar de gemeente om de papieren voor de Empadronamiento (leuk woord voor galgje) in te leveren. Registratie als inwoner van Vejer. Het verzamelen van alle papieren heeft al wat tijd in beslag genomen. De toezegging krijgen we waarschijnlijk over een maand of zes/zeven. Ach ja, een Spanjaard zei tegen ons dat we niet in Spanje wonen maar in Noord-Afrika qua tempo. Grappig toch dat de Spanjaarden zelf ook vinden dat het tempo traag is maar dat zij het dan weer vergelijken met Noord-Afrika.

Na zestien maanden geduld dan?

Daarna door naar een ander gebouw van de gemeente om te informeren over de bouwvergunning. We hebben de bouwvergunning vorig jaar Maart aangevraagd. We werden geholpen door Juanma. Na een uitvoerige uitleg met tekeningetjes en wat humor krijgen we te horen dat hij denkt dat we over een maand de bouwvergunning op zak hebben. Sí, sí, sí. Maar aangezien we net te horen hebben gekregen dat we in Noord-Afrika wonen moeten we het eerst zien en dan geloven.

Er is altijd wat te vieren

Terug op weg naar huis vieren we de aanvraag van de Empadronamiento (we hebben alvast een tijdelijke formulier mét stempel gekregen) en het goed nieuwsgesprek over de bouwvergunning op een terrasje met een overheerlijke carrot cake.

Cursus Miscommunicatie

Dan krijg ik een telefoontje dat ze me vanmorgen gemist hebben bij de cursus. VANMORGEN? Sorry, die communicatie ging niet geheel vlekkeloos. In mijn agenda stond 15 uur. Balen! De cursusleider gaat even communiceren met de groep of ik de volgende keer toch nog kan instromen. Eens kijken hoe tactvol hij dit kan.

Atún fresco

Nog even langs de supermarkt voor wat boodschappen en voor we het weten laten we ons nogmaals verleiden deze dag. Bij de visafdeling ligt een moot Tonijn die er zo verrukkelijk uitziet. Het water loopt ons in de mond. Het is de tijd van de Tonijnvangst. Ze worden hier gevangen en liggen vers in de winkel. Doe ons maar een plakje.

Restaurant Patio de Vejer

Thuis besluiten we de helft te bakken. Met een lekkere salade en een goed glas witte wijn zitten we te smullen buiten in onze patio. Dit is het leven, wat een rijkdom. Zeker als je dit alles mindful eet 😉

De paden op…

Voor het weekend krijgen we een appje van Carlos en Darrel. Carlos is wandelgids en wil een nieuwe route gaan ontdekken. Of we zin hebben om mee te lopen. Wij offeren ons graag op als proefkonijn want het is altijd gezellig om met hun op stap te gaan. Zo lopen we vanaf Bolonia langs de kust over een rotsachtig gebied. Carlos weet veel en verteld er graag over. We komen bij een berg waar je duidelijk ziet dat daar stenen zijn gewonnen; een oude steengroeve. Volgens Carlos hebben ze deze stenen voor Bolonia gebruikt., de romeinse nederzetting waar de ruïne op het strand nog zichtbaar is.

Proefkonijnen

We eten onze meegebrachte lunch op een prachtig strand. Niël neemt een verfrissende duik. Fris en voldaan lopen we verder. We komen uit bij de duin van Bolonia. Een 30 meter hoog en 200 meter brede duin die tot natuurmonument is uitgeroepen. Wat een enorme zandbak! Via de duin dalen we af naar het strand en hebben behoorlijk wat metertjes in de benen. Of de wandeling in zijn programma komt is nog de vraag. Er zaten wat klimpartijen bij die deze proefkonijnen wel aankonden maar voor een doorsnee toeristkonijn is dat niet relaxt.

Klus-je of je-klus

Niël begint de week met wat kleine klusjes om warm te draaien. Ondertussen staat hij bergen aarde te scheppen om afval en puin eruit te halen, planten te verpoten. stenen te tillen. Of z’n arm hetzelfde denkt over ‘kleine klusje’ is de vraag.

Productie werk

Ik ga aan de slag met leer. Er moeten nog bakjes voor de badkamerkast gemaakt worden. Een leuke bezigheid, ik heb er lol in. Het resultaat is naar tevredenheid. De bakjes zijn nu ook online te bestellen 🙂 M’n cursussen nemen ook aardig wat tijd in beslag dus zo vullen we weer een week.

Onverwachts avondje gezelligheid

’s Avonds halen we een ijsje bij de favoriete ijssalon van Niël. Terwijl we op het terras zitten komen Ellen en Sascha aanlopen en even later Anne, Arco en Jesse. Na het ijsje een rondje dorp. Wat is het al gezellig druk aan het worden in het dorp! Zo belanden we in de tuin van El Claustro waar een DJ zorgt voor de muziek. Terwijl we een drankje drinken genieten we van het uitzicht op Vejer gekleurd door de ondergaande zon.

Nachtje logeren op het strand

Ellen en Sascha die een maand onze buren waren verhuizen nog voor een weekje naar Conil. Een huisje op het strand, met de voetjes in het zand. Zondag worden we uitgenodigd voor Sascha haar verjaardag. We besluiten om naar Conil te gaan lopen. De berg af en daarna langs het strand. 20 km, en 4 uur later komen we aan. De beentjes verdienen wel wat rust. We hoeven niets meer en kunnen ook blijven slapen. Wat een feestje.

Twee lekken banden

Ook terug nemen we de volgende ochtend de benenwagen. Pfff het voelde of we met twee lekken banden thuis kwamen. Eerst door de wasstraat en daarna de horizontale stalling in voor een siësta. ’s Avonds kunnen we geen stap meer zetten maar na een goede nachtrust komt de benenwagen weer op gang.

Kleine vakantie

Later in de week gaan we nog een middagje langs bij Ellen en Sacha. De middag gaat over in de avond en aangezien ‘ons bed’ daar staat blijven we nog een nachtje slapen. Het lijkt wel vakantie. We geven ons er aan over. Dank voor de gastvrijheid en de gezelligheid Ellen en Sascha. We gaan jullie missen.

Eerste boeking is een feit

Dan krijg ik een appje van Coby en Leon van de Bosch uit Bleiswijk. Ze zijn in de buurt en vragen of we het leuk vinden als ze langs komen. Super leuk vinden we dat dus spreken we af voor vrijdagmiddag. Na een rondleiding door de patio maken zij de eerste boeking. Najaar 2022 komen ze met de CCC (Culturele Culinaire Club) gezellig naar Vejer. Dus dan gaan we een leuk programma in elkaar zetten voor ze. Als mensen nu al enthousiast zijn over de kamers…. 😉

Vooronderzoek voor volgend jaar

We laten Coby en Leon het dorp zien en proeven bij Restaurant La Juderia het heerlijke eten wat ze daar serveren. Na een afzakkertje bij La Ventana nemen we afscheid. Het was gezellig en tot volgende jaar.

Weekendklusjes

Terwijl ik net het wasje heb opgehangen is Niël begonnen met de buitenmuur voegen. Leuk weekendklusje. Ik schrijf m’n blog tot een eind en ga zo een lekkere lunch klaar maken. Het leven hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Geniet van de kleine alledaagse dingen, van de mensen om je heen en… van de zon die ook eindelijk in Nederland is gaan schijnen. Geduld is een zonnige zaak 😉 Fijn weekend allemaal.