maart 7, 2021

Feest

Door Sylvia

Het woord ‘Feest’ is in het jaar 2020 een weinig gebruikt woord. Daarvoor in de plaats is ‘Corona’ gekomen. Ik denk waarschijnlijk het méést gebruikte woord. Het wordt de hoogste tijd dat dit weer omdraait. Geef mij maar een inenting voor “Feest”!

Hiep Hiep Hoera voor Bernadette

Nu hebben we het geluk dat we toch voor een klein feestje uitgenodigd worden. Bernadette is jarig en vraagt of we gezellig langs komen. Dat laten we ons natuurlijk niet twee keer zeggen. Zo staan we zondagmiddag om vijf uur precies op de stoep. We genieten eerst van een lekkere cava met wat hapjes in de ‘kamer van Alexander”, het kantoor annex woonkamer. Daarna verhuizen we naar de ‘kamer van Bernadette’, de woonkeuken.

Bernadette heeft een heerlijke maaltijd bereid. Vooraf een pastinaak soep, hoofdmaaltijd een lamsschotel met aardappelpuree en als toetje een frisse cheesecake. Het was een geslaagde verjaardag met leuke gesprekken en een hoop gelach. Wij kunnen er weer tegenaan.

Even de accu’s opladen in de zon

Het mooie weer houdt deze week aan. De pruimenboom loopt verder uit. Zodra we kunnen zitten we buíten in onze patio koffie te drinken. We genieten van de boom en de warmte in de lucht. De mandarijnen boompjes lopen ook verder uit. Eén boompje heeft Niël al vast uitgegraven en deels de wortels afgestoken want deze gaat een plantenbak in. De pruimenboom willen we zeker behouden maar de vraag is of hij op de plek kan blijven staan of ook moet verhuizen naar een plantenbak.

Vlakjes Vakjes Jakkes

Deze week zijn we samen begonnen aan de roomdivider kamerkant. Het is teamwork. Ik zet de Estuco op in twee lagen en Niël werkt het ‘uit’. Ik ben meer van het grove werk en Niël van de precisie dus is deze rolverdeling prima. De randjes zijn ook Niël z’n werk. Hij zoekt ze graag op! Ik daarentegen ‘viel steeds van de randjes af’

Helaas redden we het net niet met de laatste zak Estuco. Alhoewel helaas?… we hebben na zoveel vlakjes last van het vlakjes syndroom. De voorkant van de kast heeft 120 vlakjes. Nog 20 te gaan. De bestelling is geplaatst voor een nieuwe zak. Ondertussen stuct Niël het plafond.

Zaterdag Klusjesdag

Zaterdag is altijd Niël’s rommeldag zoals hij het zelf noemt. Dan gaat hij wat kleine klusje doen. Een paar oude tegeltjes die uit het huis komen verwerkt hij in het wasbakje van de keuken. Zo leuk! Ook zijn we benieuwd naar het goudpigment wat we door de was vermengen en op de okergele muren zetten. Het resultaat is wat minder ‘goudlook’ dan verwacht. Maar desalniettemin een mooie warme glans.

Zaterdag Boodschappen/wasdag enzo 🙂

Zaterdagochtend haal ik boodschappen met m’n boodschappenkar en hang een wasje aan de lijn voordat ik het dorp inloop. Er is weer meer leven in het dorp. De winkeltjes en restaurantjes zijn sinds een week weer open tot 18 uur. Ik verwen mezelf met een leuke zomerbroek en shirtje.

Thuis maak ik een lekker broodje klaar voor de lunch die we buiten onder onze pruimenboom opeten. Aan het eind van de middag komt Anne gezellig naar Vejer. We lopen samen door het dorp en belanden op een terrasje met een cappuccino en delen samen een carrot-cake en verhalen. Het leven is een feestje… je moet wel zelf de slingers ophangen.

Afzakker met Chili

Terug In de patio drinken we met Niël nog een biertje. De zon verdwijnt achter de huizen. Wij gaan naar binnen en ik maak een lekkere Chili Sín Carne voor ons. De avondklok tikt door maar Anne blijft slapen dus de tijd heeft geen grip op ons.

PCR – Plan Corona Retour

De volgende dag pakken we de gesprekken weer op bij het ontbijt. We bespreken nog even het plan om eind maart met z’n drieën naar Nederland te rijden in de bus. Wel met een PCR test voor Frankrijk. Even terug naar Nederland om familie en vrienden te kunnen zien. Ik vind het van ‘noodzakelijk’ belang. Een ieder kan daar anders over denken. Maar als ik hoor dat er weer vliegtuigen vol naar Curacao vliegen terwijl Curacao Code Oranje heeft… En daarbij hoef je geen negatieve PCR of sneltest te overleggen en ook niet in thuisquarantaine. Schiet mij maar lek. Ik snap er echt niets meer van.

Laatste week?

En een nieuwe, laatste? week van klussen breekt aan. We moeten eind van deze week toch echt wel kunnen verhuizen? De laatste hand wordt gelegd aan de roomdivider. Het is echt een plaatje geworden. Dat mag ook wel na zoveel arbeidsuren… Tussendoor brengen we nog even de stoelen die we in 2018 mee hadden genomen uit Nederland naar de stoffeerder. Ze hebben de schimmel aanval niet overleefd. We zoeken leuke stofjes uit en hij beloofd dat ze volgende week klaar zijn. Kunnen we in ieder geval zitten, best handig.

Doorwerken, niet zeuren

Ik begin met de muren stofvrij te maken. Niël legt (op 🙂 het tegelvloertje en installeert de douche en het toilet. Dit neemt toch meer tijd in dan gedacht dus nee eind van de week redden we niet. We werken het weekend door. Het is nu echt zichtwerk, leuk werk waar we energie van krijgen. Dit hebben we hard nodig want we lopen op ons tandvlees.

De laatste klus is de houten vloer leggen. Al met al is Niël daar nog twee dagen mee bezig. Er zitten veel hoekjes in de 30 vierkante meter. Vooral bij de roomdivider. Wie heeft dat ‘ding’ bedacht!

De finishing touch

YES!! De eerste nacht in ons huisje

Woensdag wordt de laatste plank gelegd, het bed naar boven gesjouwd. De nodige spullen mee en ’s avonds slapen we voor het eerst in ons huisje. Heel onwerkelijk… maar waar. Het is nog een beetje kamperen omdat de stroom er regelmatig uitspringt. Bijvoorbeeld wanneer we de waterboiler gebruiken. Dus koffiezetten met handicap. En de warmwater-boiler trekt ook teveel stroom of is gewoon oud. Dus douchen gaan we nog even bij de buren. Maar dit wordt volgende week verholpen.

Ikea here we come

Donderdag rijden we naar Jerez om de vaatwasser op te halen bij Ikea. Maar daar blijft het niet bij! We shoppen de hele bus vol en zijn de laatste klanten die om zes uur naar buiten stappen.

Ikea had een topdag 🙂

Het leukste onderdeel… inrichten

Je raadt wel wat ik vrijdag ben gaan doen. Ja heerlijk, alles uitpakken en een plekje gegeven. Niël heeft de koelkast en vaatwasser geinstalleerd. De bartafel wordt in elkaar gezet. Zo lijkt het aan het eind van de dag op een echt huisje. Er is nog een heel lijstje wat we moeten doen maar zoals dat altijd gaat blijven de plintjes liggen 😉 O nee, die hebben we niet. We hebben een tegelrand als plint. Daar liggen namelijk alle electrische bedrading en de waterleiding. Want tja, die wil je niet in zo’n mooie muur vrezen. Slimme oplossing van Niël en nog decoratief ook.

Dus het is nu echt een feit. We wonen in onze ‘Patio de Vejer”. Het volgende project wordt de beneden verdieping en zodra de bouwvergunning binnen is komt er een bouwbedrijf de rest van onze Patio realiseren: Zes ruime slaapkamers met eigen badkamer, een gezamenlijke keuken met terras, een terras in de patio, een plonspool, een sauna en dakterrassen. Dus ik blijf voorlopig nog bloggen over ons ‘Feestje’. Feesten jullie mee?

Wat zijn we trots