augustus 27, 2023

Actie

Door Sylvia

Wat is het stil aan deze kant hé. Ik kan allerlei redenen gaan bedenken maar beter is om gewoon te gaan zitten en in actie te komen. Twee maanden zijn er weer voorbij sinds mijn laatste blog en waar zijn ze gebleven? Het is gewoon angstaanjagend hoe snel de tijd gaat. Nog even en we kunnen de kerstboom weer optuigen.

Up-date datingsite

Ik zal jullie een korte up-date geven over mijn laatste blog ‘mijn datingsite‘. De loodgieter Diego kwam na twaalf weken boven water. Hij heeft twee dagen enkele aansluitingen in orde gemaakt maar moet voor de rest nog spullen bestellen. Dit is twee weken geleden en ik hoop niet dat hij weer ondergedoken is want dan ontstaat er bij mij kortsluiting.

Mañana

Daar hebben we dan weer de elektriciën voor. Zij hebben ook enkele dagen hun licht laten schijnen op wat nog afgemaakt moet worden. Zij zouden vorige week komen om het af te maken. Ik heb ze niet gezien.

Soepel

De pakjes-mannen komen nog regelmatig langs en dit gaat de laatste tijd verrassend soepel. Niet alles komt heel aan maar de mannen wel. Zo had ik een wasrek besteld die eenmaal uit de verpakking behoorlijk wat beleefd had onderweg. Dus retour afzender. Manolo, de timmerman moet ook nog terug komen om wat af te maken. Nog niet overal zitten de afwerk-latten op de deuren en missen we nog deurgrepen en slotjes voor de raamluiken.

Ford Españolo

Manuel, onze verzekeringsman, heeft het allemaal snel en goed geregeld voor ons wat betreft de verzekering voor het huis. Eerdaags ga ik weer bij hem langs want we moeten een verzekering voor onze Ford Transit af gaan sluiten. Want… ja… eindelijk is het zover we hebben Spaanse kentekenplaten. Pfff, ik kan je aanraden wanneer je naar Spanje verhuist, je auto lekker in Nederland te laten en hier een andere te kopen. Maar ons geduld, wat nog steeds niet op is, wordt beloond.

Groene vrienden

Het is de hoogste tijd dat er wat groene vrienden voor onze olijfboom bij komen. We bestellen van alles bij een tuincentrum die de volgende dag aarde komt afleveren en de dag erna de palmen en planten. Maar helaas de chauffeur laat het de tweede dag afweten. Hij rijdt niet nogmaals onze smalle straat in. Er wordt een andere vervoerder geregeld. Deze gaat al steigeren voordat hij de straat in rijdt. Na veel gezeur, rijdt hij toch naar boven. Met onze eigen bus halen we ook nog potten en planten op. Toch blij dat we de bus meegenomen hebben naar Spanje 😉

Plunge-pool

Ook de plunge-pool is een project. Tjonge dat kost wat bloed, zweet en tranen. Niël sluit het allemaal zelf aan en dat kost best wat tijd. En de kleine technische ruimte maakt het niet makkelijk. Hier en daar lekt het dus duikt Niël de technische ruimte in. Na een paar plak-acties kunnen we eindelijk plonsen. Een eigen infinity pool, dat voelt toch wel heel erg luxe.

Try-out

Ondertussen komen er mensen op ons pad die wel wat willen met onze patio. Zo ook Alessia en Gaby van thenest.kitchen. Zij willen diners voor groepen gaan organiseren. We hebben een try-out waarbij wij de proefpersonen zijn. Dat vinden we absoluut niet erg. Alessia’s passie is koken en dat proef je. Wat ons betreft gaan we in de toekomst met haar samenwerken. Alle voorbereidingen zijn al gedaan. We hebben tafels en stoelen maar ook servies, glazen en bestek gekocht. We kunnen maximaal 20 personen ontvangen. Dus mocht je iets te vieren hebben of een gezellige avond bij ons in de patio willen meemaken, je bent van harte welkom.

Goud is wat er blinkt

De kamers zijn nog niet klaar. Wel zijn de muren af, de deuren hangen erin maar daar ontbreekt nog het hang en sluitwerk. De bedden staan te wachten in één kamer om straks naar hun eindbestemming te gaan. José is in de eindfase wat betreft de douches. Niël heeft net op de eerste kamer de kranen en de douche geïnstalleerd. Gouden kranen zelfs.

Lijstje

Van de week ben ik maar eens gaan zitten om een lijst te maken met wat er allemaal nog gedaan moet worden. En dat is nog aardig wat. Het zijn heel veel kleine dingen maar opgeteld is veel kleins een heleboel. We hebben enig tijdsdruk omdat de familie van Niël langs komt in oktober. Eén kamer is al lang in gebruik, de kamer in ons oude huisje. Vele familie en vrienden hebben hier al gebruik van gemaakt. Maar nu hebben we vier kamers nodig. Nog even doorpakken dus.

Actie

We hopen november/december toch wel de eerste gasten te mogen ontvangen. Maar niet iedereen is dan welkom. We hebben een idee. Speciaal voor onze trouwe volgers willen we voor de eerste maanden november t/m half maart een speciale aanbieding maken. Er zullen hier en daar nog wat kleine dingen nodig zijn in de kamers dus Niël zal af en toe nog zijn zaagmachine laten horen (niet voor 10 uur ’s morgens hoor) dus vandaar deze actie.

Reserveer nu

Onze kamers gaan straks verhuurd worden voor rond de 200 euro per nacht maar deze maanden kan je bij ons terecht voor 100 euro per nacht met een minimum van 2 nachten. Bij 4 nachten krijg je de 5de nacht gratis. Leuke actie toch? Mocht je interesse hebben dan kan je natuurlijk even mailen naar info@patiodelaluz.com en reserveer ik de kamer voor je.

Welkom

De wintermaanden zijn heerlijk in Vejer de la Frontera. Je kunt volop wandelen in de natuur en aan het strand. Genoeg leuke plaatsen om naar toe te rijden zoals Cádiz, Tarifa, Jerez de la Frontera en andere kleine witte dorpen. Het makkelijkst is om op Sevilla te vliegen. Ook leuk om daar enkele dagen te verblijven. Malaga, ook een leuke stad, kan ook maar is iets verder rijden. Word je al enthousiast? Boek je vlucht bijtijds, des te leuker zijn de prijzen. En voor je het weet is het december. Wij zetten de kerstboom op, wie komt hem optuigen?